Grålle och jag har gosat och trivts rätt bra i varandras sällskap under helgen då jag fått förmånen och förtroendet att hålla ställningarna hemma hos dottern och mågen på Torpet medans de förlustat sig i sydligaste Norge. Hur skönt är det inte att ha en mjuk och varm, vibrerande katt i famn? Helt underbart och jag vill ha en katta nångång i mitt liv!

Lisa min gamle vän, hon har varit mer än en sällskapsdam under hela helgen, hon har gjort allt som man måste med djuren :)  hon har kånkat vedbytta på vedbytta och förundrats över varför ved när det finns lättsammare sätt att få värme i huset... berg- jord- sjö- och grundvattenvärme ;) jojo det går ju att fundera över.....? Men man blir ju stark i barm och arm åsså sprakar det ju så hemtrevligt!!!!

I stallet har vi mockat och kärrat, gullat och borstat, bure vatten, spån och hö och ockulärbesiktat protterna uppifrån och ner! "Mutat" dem med morötter och förundrats över hur snäll dessa stora djur ändå är....

 Vi har haft en rejäl hästkarl till vår hjälp, Johan, och det har varit så bra och roligt när han kommit måra och kväll och styrt upp våra sysslor med hästarna. Det är verkligen ett stort ansvar att sköta 9 hästar, ett 20-tal höns, 3 hundar och en katt! Hos tuppan har vi plockat ägg av sura hönor som gärna hackade lite på mina fingrar för att få behålla sina ägg....jag kändes taskig som tog ifrån dom ägga. Jag tror att det kan bli kycklingar i hönshuset framöver och det är jättekul att vara med om.

 Jag tänkte ju försöka ta fina kort på djuren och vårt farmarliv men det blev inget av med det.... kallt var det ute och inne stog inte motiven still så länge jag behövde för att hinna knäppa en bild! Som vanligt alltså! Tjusiga hästen Sally ser då inte särskilt tjusig ut på bilden här nedan...men, men, minnesbilder får det duga till iaf.

Hundarna har vi skött om på alla sätt och vis.... Elvis Elvispen han är en lättsam, liten och charmig farbror som inte gör mycket väsen av sig. 

 Storslafatet Tulo han blev den förste som vi röstade ut den första kvällen... han fick "säcken" för hans buffliga uppträdande och sin lilla hjärna. Vi lekte nämligen Farmen för det kändes som vi var med på en sådan, typ.

 Men innan söndagskvällen så tog sig Tulo och jag tycker nog rätt bra om han ändå...

 Men ingen av alla djuren charmade mej så mycket som Ior gjorde, hon är helt underbar med sitt mjuka, snälla sätt. Jorå, hon gör ju allt för att vara till lags för oss människor. Mot Tulo visade hon helt andra sidor... en riktig bitch finns nog inom henne också.

Vilken rolig helg jag haft den kommer att glädja mej länge när jag tänker tillbaka på den!  Tack Elin och Harry, tack Lisa för du va med mej.